KREM I BOROVNICE

Za 8 osoba potrebno je - Za koru: 380 ml (1+1/2 šolje) mlevenog keksa sa čokoladom, 60 ml (1/4 čaše) mlevenih badema, 60 ml (1/4 čaše) mlevenih oraha, 60 ml (1/4 čaše) mekog putera, 60 ml (1/4 šolje) šećera, 1 belance. Za fil: 380 g mekog krem sira, 60 ml (1/4 šolje) šećera, 2 kašike pomorandžine kore, 60 ml (1/4 čaše) krem pavlake, 60 ml (1/4 šolje) javorovovog sirupa, 500 ml (2 šolje) svežih borovnica, 1 kašika šećera u prahu.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji pomešajte mleveni keks sa bademima i orasima, dodajte puter, četvrtinu šolje šećera i umućeno belance i sve dobro umesite. Oklagijom razvucite u okruglu koru i stavite u podmazan okrugli kalup prečnike 23 cm. Pecite 10 do 12 minuta, izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Mikserom umutite sir, preostali šećer i rendanu pomorandžinu koru. Dodajte sirup i krem pavlaku, promešajte i rasporedite preko kore. Ukrasite borovnicama, pospite šećerom u prahu i poslužite.

(Novosti)

 

Primjedbe