30 dag očišćenih badema
✦ 10 dag meda
✦ 8 dag glukoznog sirupa
✦ 25 dag šećera
✦ 2 bjelanjka
✦ 1/2 žlicice cimeta
✦1 žlicica arome vanilije
✦ oblatne po želji
✦ šećer u prahu
Bademe prepržite i ostavite da se ohlade, oblatne posložite na lim. Med, glukozu i šećer pomiješajte sa 100 ml vode, prokuhajte, te ostavite još nekoliko minuta na laganoj vatri. Bjelanjke istucite, dodajte im cimet i vaniliju. Lagano umiješajte još toplu smjesu s medom. Miješajte oko 25 minuta i ostavite da se hladi. Dodajte bademe. Smjesu nanesite na oblatne te novim slojom oblatnih nanovo prekrijte smjesu. Sve zajedno poklopite limom i stavite teret na gornji lim, kako bi se nugat preko noći mogao ohladiti i stvrdnuti. Nugat izrežite u 3 x 5 cm velike komade i poslužite.
http://www.gospodarski.hr
✦ 10 dag meda
✦ 8 dag glukoznog sirupa
✦ 25 dag šećera
✦ 2 bjelanjka
✦ 1/2 žlicice cimeta
✦1 žlicica arome vanilije
✦ oblatne po želji
✦ šećer u prahu
Bademe prepržite i ostavite da se ohlade, oblatne posložite na lim. Med, glukozu i šećer pomiješajte sa 100 ml vode, prokuhajte, te ostavite još nekoliko minuta na laganoj vatri. Bjelanjke istucite, dodajte im cimet i vaniliju. Lagano umiješajte još toplu smjesu s medom. Miješajte oko 25 minuta i ostavite da se hladi. Dodajte bademe. Smjesu nanesite na oblatne te novim slojom oblatnih nanovo prekrijte smjesu. Sve zajedno poklopite limom i stavite teret na gornji lim, kako bi se nugat preko noći mogao ohladiti i stvrdnuti. Nugat izrežite u 3 x 5 cm velike komade i poslužite.
http://www.gospodarski.hr
Primjedbe
Objavi komentar