Sastojci
tamna smesa od keksa
300 gr. mlevenog keksa
250 gr. seckanih ili mlevenih orasa
2 dcl. soka od narandze, moze i od breskve
250 gr. margarina
200 gr. secera u prahu
fil
2 pudinga od vanile
3 kasike brasna
10 kasika secera
1 l. mleka
250 gr. margarina
i jos
jedna kutija piskota
3, 4 banane
slag ili slatka pavlaka za ukrasavanje.
Postupak
Sve sastojke za tamni deo sjediniti i napraviti smesu pa je podeliti na dva dela.
fil
Puding, brasno i secer izmutiti sa malo mleka pa zakuvati u 1 l. mleka. Kada se ohladi sjediniti sa penasto umucenim margarinom tako sto se u margarin dodaje kasika po kasika fila stalno muteci mikserom velikom brzinom.
Obe smese ostaviti neko vreme, oko sat vremena, u frizider.
Nacin filovanja
1 - tamna smesa
2 - fil
3 - piskote namocene u sok ili mleko
4 - fil
5 - banane secene na deblje kolutove
6 - fil
7 - tamna smesa
8 - slag
Ostaviti nekoliko sati u frizider da se dobro stegne.
Da bi dobili pravilan i lep oblik torte, na tacnu stavite obruc od kalupa za pecenje piskota, redjajte filove unutar njega, posle nekoliko sati samo skinite kalup. Gornju koru od smese od plazme necete moci rasporediti rukama kao na pocetku jer je fil mekan za tako nesto. Zato, stavite komad folije preko obruca, lagano utisnite tako da dobijte na foliji oblik kruga, stavite je na sto, unutar kruga rasporedite tamnu smesu i zatim je sa folijom prebacite u kalup.
Banane poprskajte sokom od limuna da ne potamne ili dekorisite tortu neposredno pre sluzenja.
izvor: maminajela
https://www.zenskisvet.com
tamna smesa od keksa
300 gr. mlevenog keksa
250 gr. seckanih ili mlevenih orasa
2 dcl. soka od narandze, moze i od breskve
250 gr. margarina
200 gr. secera u prahu
fil
2 pudinga od vanile
3 kasike brasna
10 kasika secera
1 l. mleka
250 gr. margarina
i jos
jedna kutija piskota
3, 4 banane
slag ili slatka pavlaka za ukrasavanje.
Postupak
Sve sastojke za tamni deo sjediniti i napraviti smesu pa je podeliti na dva dela.
fil
Puding, brasno i secer izmutiti sa malo mleka pa zakuvati u 1 l. mleka. Kada se ohladi sjediniti sa penasto umucenim margarinom tako sto se u margarin dodaje kasika po kasika fila stalno muteci mikserom velikom brzinom.
Obe smese ostaviti neko vreme, oko sat vremena, u frizider.
Nacin filovanja
1 - tamna smesa
2 - fil
3 - piskote namocene u sok ili mleko
4 - fil
5 - banane secene na deblje kolutove
6 - fil
7 - tamna smesa
8 - slag
Ostaviti nekoliko sati u frizider da se dobro stegne.
Da bi dobili pravilan i lep oblik torte, na tacnu stavite obruc od kalupa za pecenje piskota, redjajte filove unutar njega, posle nekoliko sati samo skinite kalup. Gornju koru od smese od plazme necete moci rasporediti rukama kao na pocetku jer je fil mekan za tako nesto. Zato, stavite komad folije preko obruca, lagano utisnite tako da dobijte na foliji oblik kruga, stavite je na sto, unutar kruga rasporedite tamnu smesu i zatim je sa folijom prebacite u kalup.
Banane poprskajte sokom od limuna da ne potamne ili dekorisite tortu neposredno pre sluzenja.
izvor: maminajela
https://www.zenskisvet.com
Primjedbe
Objavi komentar