GORDANINA MAĐARICA

Tijesto:
✦ 2 jaja
✦ 20 dag šećera
✦ 15 dag margarina
✦ 44 dag oštrog brašna
✦ 1 prašak za pecivo
✦ 3 žlice kakaa
✦ mlijeko po potrebi
Krema:
✦ 1 l mlijeka
✦ 30 dag šećera
✦ 2 vanilin šećer
✦ 2 pudinga od vanilije
✦ 2 margarina
Međusloj:
✦ petit keksi
Glazura:✦ 10 dag čokolade
✦ 10 dag margarina malo ulja


Priprema tijesta: Pjenasto umutiti jaja i šećer, dodati rastopljeni margarin, pa brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Tjesto zamjesiti i podjeliti u 3 jednaka dijela. Ohladiti pola sata, pa razvaljati pomoću papira za pečenje. Peći na obrnutoj strani lima, na papiru za pečenje oko 5 – 7 minuta na 175 °C.

Priprema kreme: Skuhati pudinge i šećer u mlijeku. U hladno umiješati omekšali i izmiksani margarin.
Priprema međusloja: Močiti kratko u mlijeko.
Priprema glazura: Otopiti na pari miješajući.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

http://www.gospodarski.hr

Primjedbe