Potrebno vam je: Biskvit 150 g šećera 150 g brašna 0.50 dl tamnog ruma Krema 7 jaja 250 g maslaca 100 g čokolade 6 žlica šećera u prahu 4 dl vrhnja za šlag Priprema: Žumanjke i šećer miješajte dok smjesa ne postane gusta i pjenasta pa dodajte limunovu koricu prema želji. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka koji postupno s brašnom dodajte u smjesu od žumanjaka. Razdijelite smjesu za biskvit na dva dijela. Od jednog dijela ispecite biskvit u obliku torte, a od drugog četvrtasti oblik kako biste mogli izrezati dvije trake širine šest cm i dugačke toliko da kada se spoje budu veličine kalupa za tortu. Pecite na temperaturi od 180°C oko 15-20 minuta. Pripremljeni biskvit stavite u oblik za tortu, a rubove obložite trakama tako da se spoje i sve poprskajte rumom. Za kremu naribajte čokoladu i otopite je na pari. Maslac dobro izradite tako da ga dugo miksate. Kad postane gladak, umiješajte šećer i otopljenu čokoladu. Ponovno sve izmiješajte da smjesa postane glatka. Umiješajte jedan po jedan žumanjak. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i polako umiješajte u kremu. Izlijte kremu na biskvit u kalupu za tortu i stavite u hladnjak. Neka se preko noći dobro stvrdne i stisne. Prije posluživanja izvadite je iz kalupa i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.Uspjeh parfe-torte ovisi o strpljivom miješanju. Umjesto pečenog biskvita parfe-kremu možete napraviti i s podlogom od čokoladnih keksa. Sitno ih naribajte, zalijte sa 100 g otopljenog maslaca i utisnite u dno kalupa za torte.
https://gastro.24sata.hr
https://gastro.24sata.hr
Primjedbe
Objavi komentar