PUNČ TORTA

PUNČ TORTA
Biskvit:
28 dkg šečera
8 jaja
28 dkg brašna
Napraviti snijeg od osam bjelanaca, u to dodati šečer, jedno po jedno žumance i prosijano glatko brašno.
Pola smjese ispeći u okrugloj formi za tortu koju smo predhodno obložili papirom za pečenje, a drugu polovicu u nekom običnom plehu za kolače koji nauljimo i pobrašnimo prije nego ulijemo smjesu.
Kad je pečeno okrugli dio brzo istresti na tacnu i odmah skinuti papir i kad se ohladi prerezati popola,  a drugu smjesu takodjer izvaditi iz pleha i kad se ohladi narezati na male kockice.
Napraviti PUNČ:
Staviti kuhati pola litre vode i 35 dkg šečera, kad se skine s vatre uliti deci ruma i iscijedjeni sok od dvije naranče i dva limuna. 
Polovice torte namazati marmeladom po izboru, donji dio staviti u jednu posudu ili ako imate formu za tortu, kockice koje smo narezali od drugog dijela umociti u punč i sloziti po donjem dijelu torte, na to pritisnuti drugi dio polovice torte i sve skupa preliti ostatkom punča, pritisnuti s necim teskim (ja stavim lonac koji sam ocvrsnula kamenom) i staviti stajati do sutra da biskvit dobro upije punč.
Drugi dan rubove torte u loncu lagano prijeci s nozem i okrenuti ga na tanjur ili neku posudu gdje cemo drzati tortu, kad se ohladi izlupati slag i premazati tortu.

Primjedbe