SILVINA SPIRALNA TORTA

Savršeno, sva čula uživaju u ovom okusu. Isprobajte ovaj recept i uvjerite se da nikad prije niste kušali nešto slično.


Sastojci:

    Kora:
    ▪ 150 g keksa pettit beurre
    ▪ 100 g rastopljenog margarina
    Bazni nadjev:
    ▪ 1 kg svježeg sira
    ▪ 3/4 šalice šećera
    ▪ 6 jaja
    Bijeli dio:
    ▪ 300 g bijele čokolade
    ▪ 1/3 šalice vrhnja za šlag
    ▪ 1 žlica gustina
    Tamni dio:
    ▪ 300 g čokolade za kuhanje
    ▪ 1/3 šalice vrhnja za šlag

Priprema:

Izmrvite kekse i pomiješajte sa rastopljenim margarinom. Stavite u kalup za tortu i pecite 7 minuta na 200 °C.
Izmješajte sir sa šećerom i jajima i podijelite na dva dijela.
Rastopite obje vrste čokolade i pomiješajte sa navedenim sastojcima.
Dodajte bijelu čokoladu u jedan dio sirne mase, a crnu u drugi dio.
Stavljajte naizmjenice u kalup po sistemu zebre.
Stavite peći 10 minuta na 200 °C, a zatim smanjite na 120 i pecite jedan sat.
Nakon toga isključite isključite pećnicu i ostavite još dva sata da stoji u njoj.
Nakon dva sata preselite u frižder i držite bar deset sati, pa skinite okvir od kalupa i uživajte u ovoj predivnoj deliciji.
Izvor: lynda/coolinarika.com

Primjedbe