Savršeno, sva čula uživaju u ovom okusu. Isprobajte ovaj recept i uvjerite se da nikad prije niste kušali nešto slično.
Sastojci:
Kora:
150 g keksa pettit beurre
100 g rastopljenog margarina
150 g keksa pettit beurre
100 g rastopljenog margarina
Bazni nadjev:
1 kg svježeg sira
3/4 šalice šećera
6 jaja
1 kg svježeg sira
3/4 šalice šećera
6 jaja
Bijeli dio:
300 g bijele čokolade
1/3 šalice vrhnja za šlag
1 žlica gustina
300 g bijele čokolade
1/3 šalice vrhnja za šlag
1 žlica gustina
Tamni dio:
300 g čokolade za kuhanje
1/3 šalice vrhnja za šlag
300 g čokolade za kuhanje
1/3 šalice vrhnja za šlag
Priprema:
Izmrvite kekse i pomiješajte sa rastopljenim margarinom. Stavite u kalup za tortu i pecite 7 minuta na 200 °C.
Izmješajte sir sa šećerom i jajima i podijelite na dva dijela.
Rastopite obje vrste čokolade i pomiješajte sa navedenim sastojcima.
Dodajte bijelu čokoladu u jedan dio sirne mase, a crnu u drugi dio.
Stavljajte naizmjenice u kalup po sistemu zebre.
Stavite peći 10 minuta na 200 °C, a zatim smanjite na 120 i pecite jedan sat.
Nakon toga isključite isključite pećnicu i ostavite još dva sata da stoji u njoj.
Nakon dva sata preselite u frižder i držite bar deset sati, pa skinite okvir od kalupa i uživajte u ovoj predivnoj deliciji.
Izmješajte sir sa šećerom i jajima i podijelite na dva dijela.
Rastopite obje vrste čokolade i pomiješajte sa navedenim sastojcima.
Dodajte bijelu čokoladu u jedan dio sirne mase, a crnu u drugi dio.
Stavljajte naizmjenice u kalup po sistemu zebre.
Stavite peći 10 minuta na 200 °C, a zatim smanjite na 120 i pecite jedan sat.
Nakon toga isključite isključite pećnicu i ostavite još dva sata da stoji u njoj.
Nakon dva sata preselite u frižder i držite bar deset sati, pa skinite okvir od kalupa i uživajte u ovoj predivnoj deliciji.
Izvor: lynda/coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar