Neodoljivog okusa i mirisa, ovako pripremljena tradicionalna orehnjača dugo će ostati svježa, neće se isušiti, te će se i nakon nekoliko dana topiti u ustima.
SASTOJCI:
Tijesto:
25 dag margarina
2 jaja
2,5 dl mlijeka
4 žlice mljevenog šećera
35 dag oštrog brašna
40 dag glatkog brašna
1 kocka svježeg kvasca
malo soli
1 vrećica vanili šećera
Nadjev:
60 dag oraha
30 dag šećera
1,5 dl mlijeka
limunova korica
3 žlice ruma
2 vrećice vanilin šećera
25 dag margarina
2 jaja
2,5 dl mlijeka
4 žlice mljevenog šećera
35 dag oštrog brašna
40 dag glatkog brašna
1 kocka svježeg kvasca
malo soli
1 vrećica vanili šećera
Nadjev:
60 dag oraha
30 dag šećera
1,5 dl mlijeka
limunova korica
3 žlice ruma
2 vrećice vanilin šećera
PRIPREMA:
Tijesto:
1. Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka na sljedeći način. U malo toplog mlijeka izmrviti kvasac I dodati žlicu šećera i pustiti kratko da se kvasac podigne. U međuvremenu prosijati obje vrste brašna, dodati omekšali margarine, šećer, vanilin šećer, sol, jaja, kvasac i preostalo mlijeko. Izraditi tijesto sve dok ne dobijemo homogenu masu.
2. Ostaviti tijesto da se odmori pola sata.
1. Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka na sljedeći način. U malo toplog mlijeka izmrviti kvasac I dodati žlicu šećera i pustiti kratko da se kvasac podigne. U međuvremenu prosijati obje vrste brašna, dodati omekšali margarine, šećer, vanilin šećer, sol, jaja, kvasac i preostalo mlijeko. Izraditi tijesto sve dok ne dobijemo homogenu masu.
2. Ostaviti tijesto da se odmori pola sata.
Nadjev:
3. Pomiješati mljevene orahe, šećer, vanilin šećer, izribanu limunovu koricu te smjesu preliti kipućim mlijekom. Dobro izmiješati. Kad se ohladi dodati rum.
3. Pomiješati mljevene orahe, šećer, vanilin šećer, izribanu limunovu koricu te smjesu preliti kipućim mlijekom. Dobro izmiješati. Kad se ohladi dodati rum.
4. Podijeliti tijesto u 5 jednakih dijelova. Svaki dio razvaljati u veličini pleha, premazati nadjevom te zarolati.
5. Peći na temperaturi od 200 °C oko 40 minuta, odnosno toliko dok orehnjača do dobije zlatno-žutu boju.
Od ove količine sastojaka dobit ćete pet štruca orehnjače za što je potreban duboki pleh dimenzija 35 x 40 cm.
Recept: Recepti365.com
Primjedbe
Objavi komentar