MARKIZA TORTA

Kad finu tortu želite imati što prije gotovu, ovo je super recept! Nema kora, nema pečenja…

Sastojci:


  • 200 g maslaca,
  • 50 g margarina,
  • 200 g čokolade,
  • 200 g pečenih lješnjaka,
  • 250 g šećera u prahu,
  • 2 kutije plazma keksa ili piškota,
  • 5 jaja,
  • 2 vrećice šlaga,
  • mlijeko
Priprema:
Kalup za tortu obložiti aluminijskom folijom pa slagati piškote prethotno potopljene u mlijeko s malo instant kave. Čitave piškote idu po dnu kalupa, a uz rub, okomito, polovine.
Umutiti dobro margarin i maslac sa šećerom u prahu pa dodati žumanaca jedno po jedno. Dodati zatim i žlicu ruma i prepečene i samljevene lješnjake.
Istopiti 250 g čokolade, pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti bjelanca, pa ih varjačom sastaviti sa filom.
Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poredati još jedan red piškota.

Tortu u kalupu staviti u frižider da prenoći, a sutradan je izvrnuti na tacnu za tortu, ukloniti foliju i dekorirati šlagom pripremljenim prema uputama sa vrećice.

Primjedbe