Ako volite sočne kolače s okusom čokolade i ruma, evo jednog jednostavnog recepta koji će dati izvrstan rezultat.
Sastojci:
Sastojci:
Kora:
• 3 jaja,
• 1 čaša od jogurta šećera,
• 1/2 čaše od jogurta ulja,
• 1 čaša od jogurta mlijeka,
• 2 čaše od jogurta brašna,
• 3 žlice kakaa,
• 1 vanili šećer,
• 1 prašak za pecivo
• 3 jaja,
• 1 čaša od jogurta šećera,
• 1/2 čaše od jogurta ulja,
• 1 čaša od jogurta mlijeka,
• 2 čaše od jogurta brašna,
• 3 žlice kakaa,
• 1 vanili šećer,
• 1 prašak za pecivo
Preljev kore:
• 1,5 dl mlijeka,
5 kašika ruma
• 1,5 dl mlijeka,
5 kašika ruma
Krema:
• 7 dl mlijeka (5-10 kašika šećera, ovisno koliko želite da vam bude slatko),
• 2 pudinga od čokolade,
• petit-beurre keksi,
• slatko vrhnje (4 dl) ili 2 šlag kreme
• 7 dl mlijeka (5-10 kašika šećera, ovisno koliko želite da vam bude slatko),
• 2 pudinga od čokolade,
• petit-beurre keksi,
• slatko vrhnje (4 dl) ili 2 šlag kreme
Priprema:
1. Izmiksati jaja i šećer pa dodati ulje i mlijeko i na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Peći na 180 ○ C dvadesetak minuta.
2. Vruću koru preliti mlijekom i rumom.
3. Skuhati puding s 7 dl mlijeka i šećerom i kipući puding prelite preko kore.
4. Odmah preko pudinga složite red keksa. Važno je da keksi idu na jako vreo puding da se dobro omekšaju.
5. Kad se ohladi kolač premažite tučenim vrhnjem ili šlag kremom.
2. Vruću koru preliti mlijekom i rumom.
3. Skuhati puding s 7 dl mlijeka i šećerom i kipući puding prelite preko kore.
4. Odmah preko pudinga složite red keksa. Važno je da keksi idu na jako vreo puding da se dobro omekšaju.
5. Kad se ohladi kolač premažite tučenim vrhnjem ili šlag kremom.
Izvor: Doznajemo.com
Primjedbe
Objavi komentar