JULIŠKA

Juliška je kolac prigodan za nedjeljni
rucak ili blagnadsku trpezu.
Sastojci za biskvit
- 6 žutanjaka
- 18dkg šecera
- 5 žlica brašna
- 2 žlice kakaa
- snijeg od 6 bjelanjaka
Sastojci za kremu
- 1dcl mlijeka
- 15dkg šecera
- 15 dkg oraha
- 15 dkg maslaca
Priprema
Za smjesu za biskvit pjenasto umutiti žutanjke i šecer, dodati kakao te naizmjenicno brašno
i snijeg od bjelanjaka. Peci u plehu obloženim masnim papirom u zagrijanoj pecnici na
180°C 30 minuta.
Za kremu prokuhati mlijeko i šecer dok se sav šecer ne otopi, dodati mljevene orahe,
maknuti s vatre i dobro izmješati. Kad se smjesa malo ohladi dodati maslac pa premazati
preko hladnog biskvita. Na kraju ukrasiti ribanom tamnom cokoladom.

Primjedbe