Vrlo čokoladna, vrlo sočna i vrlo ukusna kratki je opis čokoladne torte koja će razmaziti vaše nepce. Jednostavna je za pripremu i nije je potrebno ukrašavati zato ne oklijevajte
Sastojci:
- ♦ 8 jaja
♦ 200 g šećera
♦ 1 dl ulja
♦ 700 g čokolade za kuhanje
♦ 1/2 vrećice praška za pecivo
♦ 0,5 l vrhnja za šlag
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih u snijeg.
U žumanjke dodajte šećer i izmiksajte u glatku smjesu. Smjesi dodajte ulje i prašak za pecivo te sve zajedno dobro izmiksajte.
300 grama čokolade razmrvite u manje komade i otopite je u loncu na vrlo laganoj vatri. Nakon što se u potpunosti otopila dodajte je smjesi te ponovno sve dobro izmiješajte.
U smjesu dodajte i snijeg od bjelanjaka te sve dobro izmiješajte, ali ručno. Dobivenu smjesu ulijte u kalup i pecite u pećnici oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
Vrhnje za šlag ulijte u zdjelu te u njega odmah dodajte 400 grama komadiće čokolade za kuhanje. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
Dobivenu kremu prelijte po biskvitu. Po površini gusto pospite kakao u prahu i vaša je torta spremna. Naravno, možete je ukrasiti i na neki drugi način.
Savjet: Torta bi se po receptu trebala jesti potpuno hladna pa je najbolje da je napravite dan ranije i ostavite preko noći u hladnjaku.
Ako se biskvit previše podigne čim ga izvadite iz pećnice žlicom ga po cijeloj širini lagano potisnite dok se ne spusti.
Primjedbe
Objavi komentar