SASTOJCI
ZA TIJESTO
200 g maslaca (kockice)
naribana kora od 1 limuna
40 g šećera u prahu
1 pakiranje vanilin šećera
sol
180 g brašna
OSTALO
300 g posušenih orašastih plodova
4 žumanca
25 g škrobnog brašna
½ žličice ekstrakta vanilije
100 ml soka od limuna
50 ml bijelog vina
130 g šećera u prahu
80 g hladnog maslaca
300 g grožđa
1 pakiranje preljeva za tortu u prahu
200 g maslaca (kockice)
naribana kora od 1 limuna
40 g šećera u prahu
1 pakiranje vanilin šećera
sol
180 g brašna
OSTALO
300 g posušenih orašastih plodova
4 žumanca
25 g škrobnog brašna
½ žličice ekstrakta vanilije
100 ml soka od limuna
50 ml bijelog vina
130 g šećera u prahu
80 g hladnog maslaca
300 g grožđa
1 pakiranje preljeva za tortu u prahu
PRIPREMA
- Zamijesite sastojke za tijesto. Omotajte prozirnom folijom te stavite na sat vremena u hladnjak.
- Izvaljajte tijesto. Namastite kalup za pitu, obložite je tijestom te oblikujte rub.
- Probodite tijesto više puta, stavite na to papir za pečenje i orašaste plodove te pecite oko 20 minuta. Uklonite papir i plodove te pecite još 8-10 minuta.
- Pomiješajte žumanca, 2 žlice vode i škrob. Zakuhajte vaniliju, sok od limuna, vino i šećer u prahu, umiješajte u smjesu od jaja te propasirajte.
- Zakuhajte miješajući pa maknite sa štednjaka. Umiješajte kockice maslaca te ostavite da se ohladi.
- Stavite na biskvit, po tome raspodijelite grožđe pa stavite na sat vremena u hladnjak. Pripremite preljev prema uputama na pakiranju te prelijte kolač.
- http://kuhaj.story.hr
Primjedbe
Objavi komentar