TORTA S GROŽĐEM

SASTOJCI ZA TIJESTO
  200 g maslaca (kockice) 
naribana kora od 1 limuna 
40 g šećera u prahu 
1 pakiranje vanilin šećera 
sol 
180 g brašna                    
OSTALO
300 g posušenih orašastih plodova 
4 žumanca 
25 g škrobnog brašna  
½ žličice ekstrakta vanilije 
100 ml soka od limuna 
50 ml bijelog vina 
130 g šećera u prahu 
80 g hladnog maslaca 
300 g grožđa 
1 pakiranje preljeva za tortu u prahu

PRIPREMA

  1. Zamijesite sastojke za tijesto. Omotajte prozirnom folijom te stavite na sat vremena u hladnjak.
  2. Izvaljajte tijesto. Namastite kalup za pitu, obložite je tijestom te oblikujte rub.
  3. Probodite tijesto više puta, stavite na to papir za pečenje i orašaste plodove te pecite oko 20 minuta. Uklonite papir i plodove te pecite još 8-10 minuta.
  4. Pomiješajte žumanca, 2 žlice vode i škrob. Zakuhajte vaniliju, sok od limuna, vino i šećer u prahu, umiješajte u smjesu od jaja te propasirajte.
  5. Zakuhajte miješajući pa maknite sa štednjaka. Umiješajte kockice maslaca te ostavite da se ohladi.
  6. Stavite na biskvit, po tome raspodijelite grožđe pa stavite na sat vremena u hladnjak. Pripremite preljev prema uputama na pakiranju te prelijte kolač.
  7. http://kuhaj.story.hr

Primjedbe