Sigurno ćete se složiti s nama kako su rum i čokolada jedna od najboljih kombinacija na svijetu i da je veoma prikladna za ovo praznično vreme. Donosimo vam recept za sjajnu tortu upravu od ruma i čokolade.
2 šolje brašna
1 šolja kakaa
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
Malo soli
Prstohvat muskatnog oraščića
1 kašičica ekstrakta badema
1 kašičica ekstrakta vanile
3 šolja vaše omiljene čokoladne kreme
http://lifepressmagazin.com
Potrebni sastojci:
- 1 šolja omekšalog putera
- 2 šolje šećera
- 4 jaja
- ½ šolje tamnog ruma
Uključite rernu da se greje na 175C. U posudu sipajte puter i mutite zajedno sa šećerom dok ne postane penast, a zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite dok se ne sjedini. Brašno izmešajte sa svim ostalim suvim sastojcima, zatim ih naizmenično sipajte sa vodom u smesu sa jajima. Na kraju umešajte ekstrakte.
Smesu sipajte u tri podmazana kalupa, pecite ih otprilike 27 minuta pa ostavite da se u potpunosti ohlade. Filujte kore sa vašom omiljenom čokoladnom kremom i sve stavite na hlađenje.
http://lifepressmagazin.com
Primjedbe
Objavi komentar