TORTA OD RUMA I ČOKOLADE

Sigurno ćete se složiti s nama kako su rum i čokolada jedna od najboljih kombinacija na svijetu i da je veoma prikladna za ovo praznično vreme. Donosimo vam recept za sjajnu tortu upravu od ruma i čokolade.

Potrebni sastojci:

  • 1 šolja omekšalog putera
  • 2 šolje šećera
  • 4 jaja
  • ½ šolje tamnog ruma
  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja kakaa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • Malo soli
  • Prstohvat muskatnog oraščića
  • 1 kašičica ekstrakta badema
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 šolja vaše omiljene čokoladne kreme

  • Uključite rernu da se greje na 175C. U posudu sipajte puter i mutite zajedno sa šećerom dok ne postane penast, a zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite dok se ne sjedini. Brašno izmešajte sa svim ostalim suvim sastojcima, zatim ih naizmenično sipajte sa vodom u smesu sa jajima. Na kraju umešajte ekstrakte.
    Smesu sipajte u tri podmazana kalupa, pecite ih otprilike 27 minuta pa ostavite da se u potpunosti ohlade. Filujte kore sa vašom omiljenom čokoladnom kremom i sve stavite na hlađenje.

    http://lifepressmagazin.com

    Primjedbe