Poslastice od kestena imaju neodoljiv ukus, čak i kad sadrže malo sastojaka, jer je akcenat upravo na ovoj aromi.
Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 130 g šećera
- 2 rebra otopljene čokolade (od 200 g)
- 170 g kesten-pirea
- 2 kašike oštrog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Za fil:
- 200 g maslaca
- 200 g prah-šećera
- 300 g kesten-pirea
- 1 kašika ruma + još malo za kore
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 100 g maslaca
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte kesten-pire i čokoladu, pa ujednačite smesu. Varjačom umešajte brašno s praškom za pecivo i na kraju lagano dodajte čvrst sneg od belanaca. Stavite u podmazan kalup za tortu i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Za fil penasto umutite maslac i šećer, dodajte rum i kesten, i sve dobro izmešajte. Pečenu i ohlađenu tortu vodoravno presecite napola. Kore malo poprskajte rumom i filujte. Na kraju je prelijte prohlađenom glazurom koju ste pripremili od maslaca i čokolade istopljenih na tihoj vatri.
Primjedbe
Objavi komentar