PRALINE S NARANČOM

  • Bijela čokolada 50 g
  • Gorka čokolada 200 g
    60%
  • Maslac 25 g
  • Naranča 0,25 kom
  • Marmelada od naranče 40 g
  • Šećer u prahu 1 žlica
  • Upute za pripremu

    Vrijeme kuhanja: 60 Minuta
    Priprema:
    Gorku čokoladu sitno nasjeckati. 2/3 rastopiti na pari. Skinuti s pare, dodati preostalu nasjeckanu čokoladu i rastopiti uz miješanje. Ovom čokoladom napuniti kalupe za praline do pola, lagano protresti kako bi se izbjeglo stvaranje mjehurića zraka. Zatim kalupe napuniti ostatkom tekuće čokolade i ostaviti da odstoji 5 minuta. Kalupe okrenuti na kuhinjskoj rešetki na koju je prethodno stavljen papir za pečenje. Ostaviti 15 minuta da se ocijedi višak čokolade. Zatim hrptom noža prijeći po kalupu i ostaviti najmanje 30 minuta na hladnom mjestu da se praline stisnu.
    Marmeladu lagano zagrijati, procijediti kroz cjedilo i u svaku pralinu staviti na vrh noža marmelade.
    Bijelu čokoladu nasjeckati i uz miješanje rastopiti na pari. Ostaviti da se malo ohladi. Koru naranče sitno naribati, iscijediti malo soka. Kremasto izmiješati maslac i šećer u prahu. Dodati koru naranče i 1 žličicu sok od naranče. Umiješati bijelu čokoladu. Ovom kremom napuniti praline gotovo do ruba. Ostaviti najmanje 2 sata da se ohladi.
    Ocijeđenu gorku čokoladu ponovo nasjeckati i rastopiti, ostaviti da se malo ohladi. Ovom čokoladom zatvoriti praline i ostaviti ih da se stegnu. Pažljivo izvaditi iz kalupa i čuvati na hladnom mjestu do posluživanja.
    Savjet: Višak čokolade koji vam je ostao možete rastopiti u vrućem mlijeku i dobiti ukusnu tekuću čokoladu.

Primjedbe