- 700 g šlaga u prahu
- 1 l kisele vode
- 300 g mljevenog keksa
- 300 g malina
- 100 g čokolade s lješnjacima
Priprema:
- Sloj s keksom plazmom: umutite mikserom 340 g šlaga u prahu s 1/2 l kisele vode. Umiješajte u čvrsto napravljen šlag svu količinu mljevene plazme. Plazmu lagano miješajte, može i mikserom, ali na najsporijem podešavanju.
- Sloj s malinama: umutite mikserom 180 g šlaga u prahu s 2,5 dcl kisele vode. U čvrsto napravljen šlag umiješajte pripremljene maline. Maline možete malo ispritiskati prije toga, da ne budu cijele kada ih umiješate.
- Sloj s čokoladom: umutite mikserom 180 g šlaga u prahu s 2,5 dcl kisele vode. U čvrsto napravljen šlag, umiješajte lagano čokoladu koju ste prije toga narendali.
- U kalup za torte koji ima obruč da se može skinuti, rasporedite na dno sloj s keksom. Preko toga stavite sloj s malinama, a na vrh sloj s čokoladom.
- Tako pripremljenu tortu stavite u zamrzivač na nekih 2-3 sata da se dobro rashladi. Pola sata prije služenja prebacite tortu u frižider, kako biste je lakše sjekli.
Primjedbe
Objavi komentar