OMBRE TORTA

Sastojci:
  • 700 g šlaga u prahu
  • 1 l kisele vode
  • 300 g mljevenog keksa
  • 300 g malina
  • 100 g čokolade s lješnjacima
Priprema:
  1. Sloj s keksom plazmom: umutite mikserom 340 g šlaga u prahu s 1/2 l kisele vode. Umiješajte u čvrsto napravljen šlag svu količinu mljevene plazme. Plazmu lagano miješajte, može i mikserom, ali na najsporijem podešavanju.
  2. Sloj s malinama: umutite mikserom 180 g šlaga u prahu s 2,5 dcl kisele vode. U čvrsto napravljen šlag umiješajte pripremljene maline. Maline možete malo ispritiskati prije toga, da ne budu cijele kada ih umiješate.
  3. Sloj s čokoladom: umutite mikserom 180 g šlaga u prahu s 2,5 dcl kisele vode. U čvrsto napravljen šlag, umiješajte lagano čokoladu koju ste prije toga narendali.
  4. U kalup za torte koji ima obruč da se može skinuti, rasporedite na dno sloj s keksom. Preko toga stavite sloj s malinama, a na vrh sloj s čokoladom.
  5. Tako pripremljenu tortu stavite u zamrzivač na nekih 2-3 sata da se dobro rashladi. Pola sata prije služenja prebacite tortu u frižider, kako biste je lakše sjekli. 

Primjedbe