Ako želi impresionirati voljenu osobu za Dan zaljubljenih ovi nemački čokoladni kolačići su savršen izbor na koji niko neće ostati ravnodušan.
Za početak namastite okrugle kalupe za tortu standardne veličine, a ako budete pravili male kolačiće trebalo bi da ih dobijete oko 24 komada.
Podelite testo u dva okrugla kalupa za torte i pecite otprilike 45 minuta u rerni zagrejanoj na 160 C.
http://lifepressmagazin.com
Za početak namastite okrugle kalupe za tortu standardne veličine, a ako budete pravili male kolačiće trebalo bi da ih dobijete oko 24 komada.
Potrebni sastojci:
Za biskvit
- 60 g poluslatke čokolade
- 60 g tamne čokolade
- 6 kašika vode
- 250 g putera
- 1 ½ šolja šećera
- 4 jaja, odvojena belanca i žumanca
- 2 šolje brašna
- Kašičica praška za pecivo
- Kašičica sode bikarbone
- Malo soli
- Šolja mlaćenice
- Kašičica vanila ekstrakta
Fil:
- 1 ¼ šolje punomasne pavlake
- ½ šolje pavlake od kokosa ili dodajte toliku količinu obične slatke pavlake
- Šolja šećera
- 3 žumanca
- 90 g putera
- Malo soli
- 1 ½ šolja naseckanih pekan ili običnih oraha
- 2 šolje tostiranog kokosovog brašna
Sirup:
- Šolja vode
- Šolja šećera
- 3 kašike ruma
Čokoladni umak:
- 120 g čokolade
- 4 kašike putera
- Kašika meda ili javorovog sirupa
Da biste napravili biskvit, otopite obe vrste čokolade na pari sa vodom, na pari ili u mikrotalasnoj dok ne postane glatka i tečna.
U posebnoj posudi, električnim mikserom mutite puter sa 1 ¼ šolje šećera dok ne dobijete penastu smesu, oko pet minuta. Dodajte otopljenu čokoladu pa žumanca jedno po jedno.
U posebnoj posudi izmešajte sve suve sastojke pa polovicu dodajte mokrim sastojcima, zatim dodajte mlaćenicu i vanila ekstrakt i ostatak suvih sastojaka.
U trećoj posudi mikserom mutite belanca sa preostalih ¼ šolje šećera i lagano ih umešajte u testo za biskvit.
Podelite testo u dva okrugla kalupa za torte i pecite otprilike 45 minuta u rerni zagrejanoj na 160 C.
Za fil, dodajte obe vrste pavlake, šećer i žumanca u manju šerpu. U posebnoj posudi izmešajte puter, orahe, kokos i ostavite sa strane.
Na šporetu zagrejavajte pavlaku dok ne počne da se zgušnjava stalno mešajući da jaja ne koaguliraju, a tečnost dostigne temepraturu oko 76 C, to ćete najlakše odrediti kuhinjskim termometrom.
Kad je tečnost dostigla odgovarajuću temperaturu brzo je uspite u puter i orahe, promešajte i ostavite da se stisne i ohladi.
Za sirup: U manjoj šerpici pomešajte šećer i vodu i zagrejavajte dok se šećer ne istopi, skinite sa vatre, ostavite da se prohladi oko tri minuta, pa umešajte rum.
Za čokoladni sos: Topite čokoladu i puter na pari, zatim skinite, ostavite da se prohladi pa dodajte med ili javorov sirup.
Sa malim okruglim rezačima za kekse od kora izrezujte male krugove i režite ih horizontalno na dva ili više delova. Da biste sastavili jedan kolačić potrebne su vam četiri male kore debljine otprilike 0, 30 centimetara.
Svaku koru premažite sirupom pa je premažite ohlađenim filom i slažite takva četiri sloja kora. Svaki kolačić na kraju premažite tankim slojem fila i prelijte čokoladnim sirupom.
http://lifepressmagazin.com
Primjedbe
Objavi komentar