Priprema:
Odvojiti bjelanjak i žumanjak, bjelanjak istući u čvrst snijeg. 100 g vrhnja također istući i oboje staviti u hladnjak. Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Čokoladu sitno nasjeckati i rastopiti na pari. Preostalo vrhnje zagrijati, u njemu rastopiti kavu u prahu. Želatinu istisnuti i rastopiti u vrhnju.
Žumanjak istući sa šećerom u prahu. Pomiješati čokoladu, kremu s kavom i polovicu čvrsto tučenog vrhnja. Dodati preostalo vrhnje i snijeg od bjelanjka i mousse uliti u kalupe u obliku srca. Ostaviti u hladnjaku najmanje 3 sata.
Zrna kave grubo nasjeckati. Jagode oprati. Mousse posuti komadićima kave, poslužiti s jagodama.
Savjet: Tko nema kalupe u obliku srca, mousse može ohladiti u zdjeli i kod posluživanja uzimati žlicom hrpice moussa.
Primjedbe
Objavi komentar