MOUSSE S KAVOM I JAGODAMA


  • Jaja 1 kom
  • Vrhnje za šlag 130 g
  • Želatina 2 listića
  • Bijela čokolada 75 g
  • Kava u granulama 1 žlica
  • Cijelo zrno kave 4 kom
  • Šećer u prahu 40 g
  • Jagode 250 glavica
  • Upute za pripremu

    Vrijeme kuhanja: 30 Minuta
    Priprema:
    Odvojiti bjelanjak i žumanjak, bjelanjak istući u čvrst snijeg. 100 g vrhnja također istući i oboje staviti u hladnjak. Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Čokoladu sitno nasjeckati i rastopiti na pari. Preostalo vrhnje zagrijati, u njemu rastopiti kavu u prahu. Želatinu istisnuti i rastopiti u vrhnju.
    Žumanjak istući sa šećerom u prahu. Pomiješati čokoladu, kremu s kavom i polovicu čvrsto tučenog vrhnja. Dodati preostalo vrhnje i snijeg od bjelanjka i mousse uliti u kalupe u obliku srca. Ostaviti u hladnjaku najmanje 3 sata.
    Zrna kave grubo nasjeckati. Jagode oprati. Mousse posuti komadićima kave, poslužiti s jagodama.
    Savjet: Tko nema kalupe u obliku srca, mousse može ohladiti u zdjeli i kod posluživanja uzimati žlicom hrpice moussa.

Primjedbe