Sastojci
Ovo je recept za 10 osoba.
50 g crne čokolade
500 g kravljeg sira
150 g čokolade za kuvanje
1 kom. kora za tortu
100 g mlevenih lešnika
50 ml mleka
1 kom. kremfiksa
150 g šećera 500
ml slatke pavlake
100 g lešnika
2 kom. želatina
Priprema
Podlogu za tortu presecite poprečno na tri dela, prvu koru stavite u okrugli kalup i poprskajte je mešavinom mleka i ekstrakta lešnika. Umutite slatku pavlaku sa kremfiksom, pa je pomešajte sa sirom koji ste prethodno umutili sa šećerom i 100 g otopljene čokolade. U smesu dodajte otopljeni želatin, promešajte i na kraju ubacite krupno rendanu ili seckanu preostalu čokoladu i mlevene lešnike. Smesu izlijte preko kora i dobro ohladite tortu. Kad izvadite tortu iz kalupa, okolo je dekorišite krupno mlevenim lešnicima, a odozgo rendanom čokoladom.
https://www.maxi.rs
Ovo je recept za 10 osoba.
50 g crne čokolade
500 g kravljeg sira
150 g čokolade za kuvanje
1 kom. kora za tortu
100 g mlevenih lešnika
50 ml mleka
1 kom. kremfiksa
150 g šećera 500
ml slatke pavlake
100 g lešnika
2 kom. želatina
Priprema
Podlogu za tortu presecite poprečno na tri dela, prvu koru stavite u okrugli kalup i poprskajte je mešavinom mleka i ekstrakta lešnika. Umutite slatku pavlaku sa kremfiksom, pa je pomešajte sa sirom koji ste prethodno umutili sa šećerom i 100 g otopljene čokolade. U smesu dodajte otopljeni želatin, promešajte i na kraju ubacite krupno rendanu ili seckanu preostalu čokoladu i mlevene lešnike. Smesu izlijte preko kora i dobro ohladite tortu. Kad izvadite tortu iz kalupa, okolo je dekorišite krupno mlevenim lešnicima, a odozgo rendanom čokoladom.
https://www.maxi.rs
Primjedbe
Objavi komentar