Sastojci:
Za koru:
9 bjelanaca
15 kašika šećera
Za koru:
9 bjelanaca
15 kašika šećera
1 kašika sirćeta
2 kašike oštrog brašna
1 kašika margarina
Za fil:
9 žumanjaka
9 kašika šećera
2 pudinga od malina
250 g margarina
4 dl mlijeka
3 vanil-šećera
7 dl slatke pavlake
350 g malina
2 kašike oštrog brašna
1 kašika margarina
Za fil:
9 žumanjaka
9 kašika šećera
2 pudinga od malina
250 g margarina
4 dl mlijeka
3 vanil-šećera
7 dl slatke pavlake
350 g malina
Priprema:
Kora:
1. Umutiti čvrst snijeg od bjelanaca, pa postepeno dodavati šećer neprekidno muteći. Pred kraj mućenja dodati sirće. Na kraju u šam kuhačom umiješati brašno.
2. Tepsiju od rerne obložiti papirom za pečenje i premazati je margarinom. Sipati šam od bjelanaca i ravnomjerno razmazati.
Kora:
1. Umutiti čvrst snijeg od bjelanaca, pa postepeno dodavati šećer neprekidno muteći. Pred kraj mućenja dodati sirće. Na kraju u šam kuhačom umiješati brašno.
2. Tepsiju od rerne obložiti papirom za pečenje i premazati je margarinom. Sipati šam od bjelanaca i ravnomjerno razmazati.
Peći u rerni zagrijanoj na 150°C 90 min. Nakon toga koru ostaviti u ugašenoj rerni da se ohladi.
3. Ohlađenu koru uzdužno presjeći dva puta da bi se dobile tri dijela.
Fil:
1. U dubljoj posudi umutiti žumanjke, šećer, vanil-šećer, puding od maline i mlijeko. Kuhati na pari neprekidno miješajući dok se ne zgusne.
2. Omekšao margarin sjediniti sa ohlađenom masom i umutiti mikserom.
3. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag.
Finalni postupak:
3. Ohlađenu koru uzdužno presjeći dva puta da bi se dobile tri dijela.
Fil:
1. U dubljoj posudi umutiti žumanjke, šećer, vanil-šećer, puding od maline i mlijeko. Kuhati na pari neprekidno miješajući dok se ne zgusne.
2. Omekšao margarin sjediniti sa ohlađenom masom i umutiti mikserom.
3. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati trećinom fila, rasporediti trećinu malina i premazati ih trećinom šlaga od slatke pavlake. Postupak filovanja ponoviti još dva puta. Dekorisati po želji.
COOLINARKA
Primjedbe
Objavi komentar