4 jabuke
1 kašičica cimeta
4 jaja
1 vanilin šećer
1/2 čaše šećera
1 čaša glatkog brašna
1 grčki jogurt
1/2 čaše ulja
1 prašak za pecivo
100 g mlevenog rogača
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke ogulite i narendajte (krupnije), pospite ih cimetom. Odvojite žumanca od belanaca.
Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca penasto izmiksajte sa šećerom, zatim dodajte ostale sastojke: brašno, jogurt, ulje, prašak za pecivo i rogač, a na kraju u smesu ručno umešajte sneg od belanaca.
Smesu ulijte u pleh u kome je papir za pečenje.
Kolač je gotov nakon pola sata pečenja, a kada se ohladi prelijte ga klasičnom glazurom od čokolade (na pari rastopite čokoladu s malo vode i dodajte kašičicu ulja za sjaj).
Primjedbe
Objavi komentar