KINDER BUENO TORTA SA PLAZMA KEKSOM

Kinder bueno svima nam je poznat, a zamislite sad da taj neodoljivo sočni ukus pretočimo u jednu tortu. Znam, zvuči neodoljivo. Baš, zbog toga pripremili smo jedan recept za kinder bueno tortu.
Kinder bueno torta sa plazma keksom pravi se dosta jednostavno, mogu je praviti i početnici, jer zaista nije zahtevna. Odličan izbor je i za neki dečiji rođendan, jer nema deteta koji će joj odoleti. Ovaj kremasti dezert neće, nam ni oduzeti nekog preteranog vremena, sa obzirom koliko slasnih trenutaka će nam pružiti kasnije.
Nezaobilazan i nepogrešiv spoj čokolade, keksa i šlaga ostaviće nas bez dana. Zavolećete kinder tortu već nakon prvog zalogaja, u to sam sigurna, i uvek ćete se vraćati ovom receptu. Sada bismo mogli da pređemo sa reči na dela i napravimo jednu ovakvu fenomenalnu poslasticu.

Potrebni sastojci za pripremu kinder torte

Sastojci za koru:
  • 7 belanaca
  • 3 kašike mlevenih lešnika
  • 7 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 150 g eurokrema za premazivanje kora
Sastojci za fil:
  • 7 žumanaca
  • 1 l mleka
  • 150 g šećera u prahu
  • 80 g pudinga od vanile
  • 3 ravne kašike gustina
  • 200 g margarina
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 200 g šlaga
  • 300 g plazma keksa, celog ne lomljenog

Kako napraviti kinder tortu sa plazma keksom

Na početku ove naše avanture zvane pravljenje torte, potrebno je napraviti koru. Umutimo najpre penasto belanca, kojima ćemo postepeno dodavati šećer, lešnike i brašno. Takvu masu potrebno je fino izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Zatim podmažemo pleh u koji ćemo sipati dobijenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Vreme pečenja je od 15 do 20 minuta, u zavisnosti od rerne.
Dok se naša kora peče i širi primamljiv miris prostorijom, mi ćemo pripremiti fil. Žumanca je potrebno umutiti sa pudingom i gustinom u 100 ml mleka. Ostatak mleka stavićemo na vatru da se kuva. Kada mleko počne da vri dodajemo mu prethodnu smesu sa gustinom, pudingom i žumancima. Sve to kuvati samo oko 3 minuta, obavezno na tihoj vatri, kako nam ne bi zagorelo. Nakon toga, sklonimo sa ringle i ostavimo da se malo prohladi.
S druge strane uzimamo magrarin koji od nas zahteva da ga umutimo penasto, zajedno sa šećerom u prahu. To sve dodajemo pripremljenom ukusnom filu, pod uslovom da se prethodno ohladio. Fil treba podeliti u dva dela. U prvi deo dodajemo 100 g čokolade za kuvanje, koju smo prethodno istopili.
Sad je došlo vreme da filujemo sledećim redosledom. Preko kore stavljamo crni fil sa čokoladom, zatim preko njega poređamo 150 g plazma keksa, koji smo prethodno umakali u mleko kako bi bio mekši i ukusniji. Odozgo preko keksa ide žuti fil, pa preko opet crni fil, pa onda ponovo plazma keks, i još jednom odozgo žuti fil i na kraju crni fil.
Sledeći zadatak nam je da umutimo šlag, fino po uputstvu sa kesice. Tako umućenim šlagom premažemo celu tortu i ostavimo je malo u frižider kako bi se ohladila i stegla i bila još ukusnija.
Sve što još mogu da vam kažem je da uživate u ukusima i čarima ove zaista izvanredne poslastice.

Primjedbe