DOMAĆE KRAFNE


  • Mlijeko 2,5 dl
  • Brašno 500 g
    glatko
  • Žumanjak 2 kom
  • Sol 1 žlica
  • Jaja 1 kom
  • Šećer 2 žlice
  • Ulje
    po želji
  • Šećer u prahu
    po želji
  • Svježi kvasac 1 kom
  • Upute za pripremu

    Vrijeme kuhanja: 120 Minuta
    U posudi pjenasto umutiti 2 žumanjka, 1 cijelo jaje i 2 žlice šećera. Dodati mlijeko, ulje i sol pa sve dobro pomiješati drvenom kuhačom. U prosijano brašno dodati izmrvljeni kvasac. Miješati dok se smjesa ne počne odvajati od stijenki posude. Radnu površinu pobrašniti. Na nju istresti tijesto za krafne i malo izmijesiti. Valjkom razvući tijesto. 
    Okruglim kalupom ili staklenom čašom raditi krugove. Izrezane krafne ostaviti cca 1 sat da se tijesto digne. Veću količinu ulja zagrijati u širem loncu. Krafne peći s obje strane dok ne porumene. Ocijediti ih na papirnatom ubrusu i posuti šećerom u prahu. Po želji mogu se puniti nadjevom.

Primjedbe