DESERT OD JABUKA


  • Sok od jabuke 100 ml
  • Jabuka 600 g
  • Šećer 50 g
  • Crni kruh 90 g
  • Maslac 30 g
  • Šećer u prahu 30 g
  • Tučeno vrhnje 200 g
  • Brusnica 120 g
  • Upute za pripremu

    Vrijeme kuhanja: 35 Minuta
    Jabuke oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice. Zakuhati sa sokom od jabuke i šećerom i ostaviti da se kuha oko 8 minuta dok ne postane mekano. Zdrobiti na srednju gustoću i ostaviti da se ohladi.
    Crni kruh usitniti u mrvice. Otopiti maslac i u maslacu miješajući karamelizirati šećer u prahu. Dodati kruh i miješati ga 1 - 2 minute sa šećerom. Ostaviti da se ohladi.
    Istući tučeno vrhnje. Pire od jabuka, mrvice kruha, šlag i brusnice složiti u slojevima u čaše i ostaviti u hladnjaku da odstoji 30 - 60 minuta.
    Savjet: Priprema je brža ako upotrijebite 500 g pirea od jabuka iz staklenke. 

Primjedbe