ČOKOLADNI GRIJEH TORTA

BISKVIT:  3 jogurta, 3 čaše od jogurta brašna, 2 čaše šećera, 1 čaša ulja, 3 velike žlice kakaa, 1 prašak za pecivo, 10 žlica mlijeka
...u dublju posudu zajedno prosijte brašno, pecilni prašak i kakao...
...napravite udubinu u koju dodajte jedan po jedan jogurt...cijelo vrijeme miksajući...dodajte šećer...deset žlica mlijeka, na kraju polagano ulijevajte ulje...miksajte dok se sve lijepo ne poveže...
...izlijte smjesu u veći kalup za tortu...

TAMNA KREMA:  4 žumanjca, 10 dag šećera, 200 ml mlijeka, 20 dag tamne čokolade za kuhanje, 500 ml slatkog vrhnja, 2 instant želatine, 2 vanili šećera, 3 žlice ruma
BIJELA KREMA:  svi sastojci su isti kao kod tamne kreme, samo umjesto tamne čokolade uzmite bijelu

...lagano zagrijati mlijeko sa vanili šećerom...
...za to vrijeme mikserom izmiksati žutanjke sa šećerom dok ne nastane krema... polagano dolijevati kremu od žutanjaka u zagrijano mlijeko...konstantno miješajući 10-tak minuta na laganoj vatri dok se malo ne zgusne...
...krema neće biti jako gusta, ostati će u tekućem stanju...
...ohladiti kremu od žutanjaka... 
...rastopiti čokoladu...ohladiti ju...
...slatko vrhnje izmiksati u šlag...polagano dodavati (u šlag) ohlađenu kremu od jaja i rastopljenu čokoladu...
...na kraju dodati instant želatinu...miksati dok se sve ne poveže i postane čvrsta krema...

...biskvit ohladiti...
...na biskvit staviti bijelu kremu...zatim tamnu kremu...
...tortu staviti u frižider na nekoliko sati...
...ukrasiti ju čokoladnim strugotinama...koje će te napraviti tako da rastopite čokoladu , izlijete na ravnu površinu, te stavite u frižider da se stisne, zatim nožićem za sir (onaj koji izgleda kao lopatica) povlačite (oštricom) po čokoladi da dobijete strugotine...

Primjedbe