Potrebni sastojci:
- 2 ½ šolje šećera
- 1 šolja omekšalog putera
- ½ šolje mleka
- ½ kašičice vanila ekstrakta
- 13 većih kolačića od sleza (marshmallows)
- 1 pakovanje pralina od višanja
- 1 šolja šećera u prahu
- ¼ šolje + 2 kašike amareta
- Višnje iz kompota, oceđene i isečene na pola
Četvrtasti kalup obložite masnim papirom. U manjoj posudi izmešajte šećer i amareto pa ostavite sa strane. Šećer, puter i mleko sipajte u veću posudu pa stavite na šporet da prokuva, mešajte bez prestanka. Nakon što prokuva, ostavite da lagano krčka tri minuta. Nakon tačno tri minuta sklonite posudu sa šporeta i umešajte slezove kolačiće, vanilu i praline. Sve mešajte žicom dok se u potpunosti ne istopi.
Nakon toga u smesu sipajte šećer i amareto, a na samom kraju i višnje. Promešajte i sipajte u pripremljen kalup. Ostavite da se stisne u frižideru preko noći i secite na kocke.
http://lifepressmagazin.com
Primjedbe
Objavi komentar