ČOKOLADNE KARAMELE SA VIŠNJAMA

Potrebni sastojci:

  • 2 ½ šolje šećera
  • 1 šolja omekšalog putera
  • ½ šolje mleka
  • ½ kašičice vanila ekstrakta
  • 13 većih kolačića od sleza (marshmallows)
  • 1 pakovanje pralina od višanja
  • 1 šolja šećera u prahu
  • ¼ šolje + 2 kašike amareta
  • Višnje iz kompota, oceđene i isečene na pola

Četvrtasti kalup obložite masnim papirom. U manjoj posudi izmešajte šećer i amareto pa ostavite sa strane. Šećer, puter i mleko sipajte u veću posudu pa stavite na šporet da prokuva, mešajte bez prestanka. Nakon što prokuva, ostavite da lagano krčka tri minuta. Nakon tačno tri minuta sklonite posudu sa šporeta i umešajte slezove kolačiće, vanilu i praline. Sve mešajte žicom dok se u potpunosti ne istopi.
Nakon toga u smesu sipajte šećer i amareto, a na samom kraju i višnje. Promešajte i sipajte u pripremljen kalup. Ostavite da se stisne u frižideru preko noći i secite na kocke.

http://lifepressmagazin.com

Primjedbe