Sastojci
Ovo je recept za 10 osobea.
250 g čokolade za kuvanje
400 g čokoladnog keksa
200 g čokoladnih mančmeloua
500 g krem sira
70 ml mleka
40 g kokosovog brašna
40 g kikiriki putera
400 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
1 kom. želatina
Priprema
Sitno izdrobite keks, dodajte puter od kikirikija, kokos i malo mleka, pa sve dobro izmešajte i utisnite u kalup. Penasto umutite sir sa šećerom, a u manji lonac stavite čokoladu i 200 ml pavlake, te zagrevajte na tihoj vatri dok se čokolada ne otopi. Sjedinite otopljeni želatin, čokoladu i sir, pa sve dobro umutite. Sipajte deo smese na koru, preko poređajte mančmelou i prelijte ostatkom fila. Ohlađenu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i dekorišite je listićima strugane čokolade.
https://www.maxi.rs
Ovo je recept za 10 osobea.
250 g čokolade za kuvanje
400 g čokoladnog keksa
200 g čokoladnih mančmeloua
500 g krem sira
70 ml mleka
40 g kokosovog brašna
40 g kikiriki putera
400 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
1 kom. želatina
Priprema
Sitno izdrobite keks, dodajte puter od kikirikija, kokos i malo mleka, pa sve dobro izmešajte i utisnite u kalup. Penasto umutite sir sa šećerom, a u manji lonac stavite čokoladu i 200 ml pavlake, te zagrevajte na tihoj vatri dok se čokolada ne otopi. Sjedinite otopljeni želatin, čokoladu i sir, pa sve dobro umutite. Sipajte deo smese na koru, preko poređajte mančmelou i prelijte ostatkom fila. Ohlađenu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i dekorišite je listićima strugane čokolade.
https://www.maxi.rs
Primjedbe
Objavi komentar