ČOKOLADNA TORTA SA KOKOSOM

 Sastojci
 Ovo je recept za 10 osobea. 
250 g čokolade za kuvanje 
400 g čokoladnog keksa 
200 g čokoladnih mančmeloua 
500 g krem sira 
70 ml mleka 
40 g kokosovog brašna 
40 g kikiriki putera 
400 ml slatke pavlake 
100 g šećera u prahu 
1 kom. želatina 
Priprema 
Sitno izdrobite keks, dodajte puter od kikirikija, kokos i malo mleka, pa sve dobro izmešajte i utisnite u kalup. Penasto umutite sir sa šećerom, a u manji lonac stavite čokoladu i 200 ml pavlake, te zagrevajte na tihoj vatri dok se čokolada ne otopi. Sjedinite otopljeni želatin, čokoladu i sir, pa sve dobro umutite. Sipajte deo smese na koru, preko poređajte mančmelou i prelijte ostatkom fila. Ohlađenu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i dekorišite je listićima strugane čokolade.

https://www.maxi.rs

Primjedbe