Sarajevska torta priprema se neverovatno brzo i lako a ukusi će vas oduševiti
Sastojci:
- 1-2 pakovanja rozen kora
- 1,5 l mleka
- 5 jaja
- 800 g šećera
- 12 kašika brašna
- 400 g čokolade za kuvanje
- 500 g samlevenih pečenih lešnika
- 4 kesice vanilin šećera
Priprema:
Umutiti belanca posebno sa 800 g šećera, dodati žumanca i još mutiti.
U posebnoj posudi razmutiti 12 kašika brašna sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da provri. Sipati razmućeno brašno u umućena jaja, promešati da se sjedini. Kad mleko provri, skloniti sa vatre i varjačom umešati masu od jaja i brašna, sjediniti i vratiti na tihu vatru, pa skuvati gust krem uz neprestano mešanje.
U vruć krem dodati 400 g kvalitetne gorke čokolade za kuvanje, mešati da se rastopi. Ostaviti da se skroz ohladi uz povremeno mešanje. U ohlađen krem dodati 500 g mlevenih lešnika i 4 vanilin šećera. Filovati korice tanko, ređati jednu preko druge blago pritiskajući da se spoje.
Preliti glazurom od 150 g čokolade, 100 g margarina i kašika ulja koju treba otopiti na pari. Tortu možete čuvati na terasi, biće još sočnija i lepša nego u frižideru.
Primjedbe
Objavi komentar