TORTA TRIKOLORI

Sastojci za koru: 150 g crne čokolade, 60 g putera, 3 jaja, kašika brašna i 3 šećera. Za tri fila: po 100 g mlečne, bele i crne čokolade, pola kesice vanilin šećera, 500 g nemasnog krem sira, 2 kašike šećera i 500 ml slatke pavlake. Za preliv: po 50 g mlečne i crne čokolade i kockica putera.

Mikserom umutite žumanca i šećer, dodajte čokoladu otopljenu na pari sa puterom, a zatim umešajte brašno i čvrst sneg od belanaca. Testo sipajte u okrugli pleh i pecite u rerni na 160 stepeni oko 40 minuta. Svaku čokoladu posebno otopite na pari, a u belu dodajte vanilin šećer. Sir umutite sa šećerom, pa umešajte šlag od slatke pavlake. Krem podelite na tri dela, u jedan dodajte otopljenu crnu, u drugi belu i u treći mlečnu čokoladu. Ohlađenu koru namažite prvo mlečnim, zatim belim i na kraju tamnim filom. Tortu ohladite, prelijte otopljenom mlečnom i crnom čokoladom sa kockicom putera, ukrasite po želji i uživajte.

(Novosti)

Primjedbe