Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite da počastite sva svoja čula finim kolačem. Združite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema i još brže jede.
Priprema:
Usitnite keks i pomešajte s rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i putera.
Mikserom umutite slatku pavlaku, dodajte maskarpone sir, šećer u prahu i rastopljenu čokoladu.
Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu, pa je prelijte na podlogu od keksa. Ostavite ovako pripremljenu tortu da se stvrdne.
https://superzena.b92.net
Potrebno je:
- 150 gr keksa
- 100 gr maslaca
- 2 kašike kakaoa
- 300 gr čokolade za kuvanje
- 500 gr sira maskraponea
- 200 gr šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Usitnite keks i pomešajte s rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i putera.
Mikserom umutite slatku pavlaku, dodajte maskarpone sir, šećer u prahu i rastopljenu čokoladu.
Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu, pa je prelijte na podlogu od keksa. Ostavite ovako pripremljenu tortu da se stvrdne.
https://superzena.b92.net
Primjedbe
Objavi komentar