SIR I ČOKOLADA - NAJKREMASTIJA STRAST

Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite da počastite sva svoja čula finim kolačem. Združite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema i još brže jede.

Potrebno je:
  • 150 gr keksa
  • 100 gr maslaca
  • 2 kašike kakaoa
  • 300 gr čokolade za kuvanje
  • 500 gr sira maskraponea
  • 200 gr šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake


Priprema: 

Usitnite keks i pomešajte s rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i putera. 

Mikserom umutite slatku pavlaku, dodajte maskarpone sir, šećer u prahu i rastopljenu čokoladu. 

Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu, pa je prelijte na podlogu od keksa. Ostavite ovako pripremljenu tortu da se stvrdne.


https://superzena.b92.net

Primjedbe