- 5 jaja
- 170 gr šećera
- 2 vanilin šećera
- 70 ml ulja
- 70 gr gustina
- prstohvat soli
- 300 ml soka od limuna
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Dobro umutiti belanca, so, šećer i vanil šećer. Žumanca sjediniti sa uljem i gustinom pa zatim lagano umešati u belanca.
Staviti u pleh obložen pek papirom, poravnati smesu i peći 15-20 minuta na 180 stepeni. Vruću koru urolati u rolat i ostaviti da se ohladi.
Limunov sok, šećer, vanilin šećer i gustin kuvati dok se ne zgusne. Kada se ohladi umešati u prethodno umućenu slatku pavlaku. Koru poprskati prelivom (70 ml vode i 20 ml limunovog soka), premazati filom i urolati. Ohladiti pre služenja.
https://superzena.b92.net
Primjedbe
Objavi komentar