MOKA TORTA

Potrebno je
ZA KORU 150 g brašna, 100 g mlevenih lešnika, prstohvat soli, 50 g šećera, 100 g maslaca, 1 jaje ZA FIL 8 listića želatina, 6 kašičica instant kafe, 2 jajeta, 125 g šećera, 40 ml konjaka, 380 ml slatke pavlake ZA DEKORACIJU jaja ili druga uskršnja dekoracija

Priprema
Zamesite testo od brašna, lešnika, soli, šećera, maslaca, jaja i kašike hladne vode. Umotajte ga u foliju i ostavite 60 minuta da odstoji. Polovinu testa razvaljajte u okrugli oblik i prebacite u podmazani pleh, a krajeve prebacite preko ivice kalupa. Prekrijte testo folijom, preko nje stavite pasulj i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Nakon toga skinite foliju, sklonite pasulj, te nastavite da pečete još 5–10 minuta.
Listiće želatina stavite u hladnu vodu da nabubre. U 250 ml vruće vode dodajte kafu i oceđeni nabubreli želatin. Umutite žumanca sa šećerom. Postepeno dodajte kafu sa želatinom, konjak, umućena belanca i dve trećine umućene slatke pavlake. Kad se kora potpuno ohladi, nafilujte je i stavite da se ohladi. Ukrasite je preostalom slatkom pavlakom i nekom dekoracijom sa uskršnjim motivima.

(Blic Žena)

Primjedbe