MOCART KUGLE

Sastojci za testo – za 18 kuglica: 80 g crne čokolade, 80 g putera, 50 g šećera, 2 jaja, 50 g brašna, 50 g mlevenih badema i pola kesice praška za pecivo. Za krem: 100 g crne čokolade, 100 ml slatke pavlake, 100 g putera i 50 ml braon ruma. Za premazivanje: 400 g marcipana, 4 kašike šećera u prahu, 150 g crne čokolade i 2 kašike seckanih pistaća.

Izdrobljenu čokoladu otopite na pari. Mikserom umutite puter i šećer, umešajte jedno po jedno jaje, dodajte otopljenu čokoladu i postepeno brašno pomešano s praškom za pecivo i mlevenim bademima. Testo sipajte u pleh i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Za krem zagrejte slatku pavlaku, kratko prokuvajte, sklonite s ringle, dodajte sitno seckanu čokoladu, promešajte, ohladite, stavite puter i mutite mikserom pet minuta. Čokoladni kolač izmrvite rukama, dodajte rum i čoko krem, posudu poklopite i stavite u frižider da se hladi oko 40 minuta. Kašikom za sladoled napravite 18 kuglica i ohladite 30 minuta. Marcipan izmesite rukama, radnu površinu pospite prah šećerom, napravite rolat debljine 3 mm, isecite 18 krugova, u svaki umotajte kuglice, a zatim ih umačite u čokoladu otopljenu na pari. Kugle pospite pistaćima, ohladite u frižideru i servirajte.

(Novosti)

Primjedbe