Sastojci: 4 jaja, 150 g mlevenog rogača, 150 g spelt brašna, 4-5 kašika meda, 200 ml bademovog mleka, 100 ml maslinovog ulja, 1 kašičica praška za pecivo, 4 naribane jabuke
Glazura: 100 g crne čokolade, 3 kašike ulja
Priprema:
Rastopiti čokoladu sa malo ulja na laganoj temperaturi i preliti kolač. Posuti sitno seckanim lešnicima ili orasima koji se mogu prethodno kratko ispeći u rerni da dobiju finu aromu. Ovo je mera za jedan veći kalup ili dva manja.
Glazura: 100 g crne čokolade, 3 kašike ulja
Priprema:
Umutiti žumanca sa medom, dodati mleko i ulje. Posebno pomešati brašno, rogač i prašak za pecivo, pa spojiti sa umućenim žumancima. Oljuštiti i naribati 2 srednje jabuke i dodati ih prethodnoj smesi. Na kraju, belanca umutiti u čvrst šam i pažljivo umešati da se sve fino izjednači.
Kalup obložiti papirom za pečenje i sipati pripremljenu smesu. Peći na 200 C oko 40 minuta (proveriti štapićem da li je kolač ispečen). Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi u kalupu, a zatim pažljivo preokrenuti i skinuti papir (donja strana je ravnija, pa nju ostaviti gore).
Rastopiti čokoladu sa malo ulja na laganoj temperaturi i preliti kolač. Posuti sitno seckanim lešnicima ili orasima koji se mogu prethodno kratko ispeći u rerni da dobiju finu aromu. Ovo je mera za jedan veći kalup ili dva manja.
Primjedbe
Objavi komentar