KOLAČ OD MAKA I JABUKA: Može i s orasima umjesto maka…

Kolač od maka u kojem se šepure jabuke i čokolada? Izvrsno. Za manje povjerljive nudimo izlaz – mak zamijenite orasima. Ali, moramo samo reći, mak je taj koji uz jabuke i čokoladu čini kolač božanstvenim.

Sastojci:
  • 3 jaja,
  • 100 g grama šećera,
  • 1 vrećica vanilin šećera,
  • 100 grama pšeničnog oštrog brašna tip 400,
  • 1 vrećica praška za pecivo,
  • 40 grama pšenične krupice,
  • 100 grama maka,
  • 100 ml ulja,
  • 2 naribane jabuke (400 grama),
  • 3 kašike mlijeka
Za čokoladnu glazuru:

  • 40 grama maslaca,
  • 100 grama čokolade
Priprema:
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak koji ste prethodno samljeli, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.
Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20×30 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.
Na laganoj vatri rastopite maslac. Maslac maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu. Pripremljenu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.
Izvor: Coolinarika.com

Primjedbe