KINDER PINGVIN

Sastojci

KORA:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
3 žlice vode
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
KREMA:
600ml mlijeka
6 žlica gustina
5 žlica šećera
6 vrećica vanilin šećera
250g maslaca
PRELJEV:
200g čokolade za kuhanje
100g maslaca

Priprema:

Prvo pripremimo koru. Žumanjke i bjelanke odvojimo. U posudu sa žumanjcima dodamo šećer i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi,zatim dodamo vodu,kakao i prašak za pecivo. Posebno umutimo bjelanjke i dodamo sve iz posude sa žumanjcima,nastavimo sa mućenjem. Na kraju dodamo brašno i mješamo sa kuhačom dok se ne sjedini.U tepsiju obloženu masnim papirom izlijemo tjesto i pečemo u pećnici 15min na 180 stupnjeva.
Pripremimo kremu.Veći dio mlijeka sipamo u šerpu i stavimo na štednjak.Dodamo šećer i vanilin šećer, a u posebnu posudu sipamo ostatak mlijeka i dodamo gustin i mješamo sa žicom da se razradi.U prokuhano mlijeko neprestalno mješajući dodamo razrađeni gustin. Kada se krema dovoljno zgusne maknemu ju sa štednjaka i ostavimo da se ohladi. Zatim će mo prirpemiti čokoladni preljev. U tavu stavimo maslac i čokoladu da se sjedine i otope, te ugasimo vatru.
U ohlađenu kremu stavimo maslac i mutimo mikserom dok se ne sjedini.Izvadimo koru iz pećnice i prerežemo na dva jednaka dijela. na prvi dio kore stavimo pola kreme te prelijemo sa pola čokoladnog preljeva. Na preljev stavimo ostatak kreme, pa drugu polovicu kore i na vrh preljev od čokolade. Na kraju izrežemo kolač na kocke i ukrasimo ih čokoladom po želji.

Primjedbe