Biskvit 1:
5 jaja
250 gr. šećera
250 gr. brašna
2 žlice kakaa
1 dl. ulja
1 dl. vode
1 prašak za pecivo
Ispeći u okruglom kalupu 26
Peći na 180 stupnjeva oko pola sata(provjeriti čačkalicom)
Kad se ohladi prerezati biskvit na tri djela
Ja sam dvije korice upotrijebila u tortu, a treću sam izmrvila, dodala lješnjake i nutellu i napravila praline kojima sam poslije ukrasila tortu.
Kad se ohladi prerezati biskvit na tri djela
Ja sam dvije korice upotrijebila u tortu, a treću sam izmrvila, dodala lješnjake i nutellu i napravila praline kojima sam poslije ukrasila tortu.
Biskvit 2:
4 bjelanjka
4 žlice šećera
1 žlica brašna
1 mala žlica praška za pecivo
3 žlice lješnjaka krupno mljevenog
Bjelanjke ulupati sa šećerom, ostale sastojke dodati u čvrst snijeg i lagano mješati.
Peći u okruglom kalupu 26
Ispeći dvije ovakve kore (sve skupa 8 bjelanjaka)
Peći na 175 stupnjeva 10-ak min.
Biskvit 3:
3 bjelanjka
3 žlice šećera
3 žlice brašna
Malo praška za pecivo
Peći na 175 stupnjeva 10-ak minuta
Biskvit malo poprskati mlijekom
Krema:
1 l. mlijeka
10 žlica šećera
1 puding od vanilije
10 žlica gustina
11 žutanjaka
Od litre mlijeka odvojiti oko 2 dcl. u koji ćemo umjesati puding i gustin i žutanjke, preostalo mlijeko sa šećerom kuhat, kad prokuha uliti smjesu i mješati da se stegne.
U mlako dodati 100gr . margarina i podjeliti u dva djela. U jedan dio dodati čokoladu istopljenu. Poslije u hladnu kremu izraditi šlaga iz tetrapaka oko 2dcl. i dodati pola u jednu, a pola u drugu kremu.
Čokoladni preljev:
120gr. čokolade
Malo margarina
Par žlica mlijeka
Istopiti da bude tečno
Par žlica mlijeka
Istopiti da bude tečno
Slaganje:
Na tacnu staviti tamnu koru sa kakaom koju malo polijemo sa čoko mlijekom, na nju namaziti pola bijele kreme, zatim biskvit sa lješnjakom kojeg polijemo sa polovinom čokoladnog preljeva.
Ostavimo u hladnjak da se stegne na par minuta.
Mažemo polovinom čokoladne kreme, zatim ide bijeli biskvit, bijela krema, kora sa lješnjakom, ostatak čoko preljeva, opet u hladnjak na par min.
Čoko krema i zadnja kora sa kakaom
ostat će vam malo krema koje možete pomješati i upotrijebiti za obmazivanje torte ili ukrašavanje.
Ako ćete je oblagati fondanom, onda ostatak kreme pojedite.
Primjedbe
Objavi komentar