FERERRO PRINCEZICE

Tijesto:

2 dcl. vode
2 dcl. ulja
4 dcl. brašna
5 jaja
2 žlice gustina
prstohvat soli
Prokuhati vodu i ulje,skinuti sa vatre i dodati brašno, gustin i sol.
Umutiti mikserom i ohladiti do sobne temperature.
U ohlađeno dodati 5 jaja, jedno po jedno da dobijemo lijepu ljepljivu masu.
Tjesto staviti u slatičarsku špricu i praviti male hrpice na pek papiru.
Moje su bile otprilike promjera 4 cm.
Peći na 200 stupnjeva 25 min.
Zatim smanjiti na 180 stupnjeva i peći jos 10-tak min. dok ne vidite da su princezice dobro potamnile.
Ohladite i rezati vrhove.

Krema:

0,5 kg. maskarpone sira
1 dcl. vrhnja za šlag
250 gr. nutelle
Umutit vrhnje za šlag i dodati mu maskarpone i nutellu.

Još;
2 dcl. vrhnja za šlag
Prženi lješnjak za posipanje
Pečene princezice puniti maskarpone kremom, posipati krupno sijeckanim, prženim lješnjakom i ukrasiti šlagom koji smo umutili i stavili u slastičarsku vrećicu, te poklopiti onim vrhom koji smo prije odrezali.
Po želji možete te vrhove umočiti u čokoladu i ukrasavati po želji ili samo posuti šećerom u prahu.

Primjedbe