Sastojci:
Biskvit:
● 8 bjelanjaka
● 12 žlica šećera
10 žlica brašna
● 8 bjelanjaka
● 12 žlica šećera
10 žlica brašna
Temeljna krema:
● 8 žumanjaka
● 10 žlica šećera
● 30 dag maslaca
● 8 žumanjaka
● 10 žlica šećera
● 30 dag maslaca
Krema od vanilije:
● 4 dl mlijeka
● 1 puding od vanilije
● 1 žlica brašna
● 1 vanilin šećer
● 1 žlica šećera
● 4 dl mlijeka
● 1 puding od vanilije
● 1 žlica brašna
● 1 vanilin šećer
● 1 žlica šećera
Krema od čokolade:
● 4 dl mlijeka
● 1 puding od čokolade
● 1 žlica brašna
● 1 žlica čokolade u prahu
● 1 žlica šećera
● 4 dl mlijeka
● 1 puding od čokolade
● 1 žlica brašna
● 1 žlica čokolade u prahu
● 1 žlica šećera
Glazura:
● 2 dl slatkog vrhnjaPriprema:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju umiješajte brašno. Pecite u namašćenom limu na 180C oko 20 min.
Za temeljnu kremu na pari gusto skuhajte žumanjke, pjenasto umućene sa šećerom. U ohlađeno dodajte margarin. Miksati dok ne dobijete pjenastu kremu.
Za kremu od vanilije u mlijeko umješajte preostale sastojke i kuhajte mješajući dok ne postane gusto. U ohlađeno dodajte pola temeljne kreme.
Za kremu od čoklade u mlijeko umješajte preostale sastojke, također kuhajte dok se ne zgusne, te u ohlađeno dodajte preostalu temeljnu kremu.
Na ohlađen biskvit namažite kremu od čoklade, zatim kremu od vanilije te premažite slatkim vrhnjem.
Za temeljnu kremu na pari gusto skuhajte žumanjke, pjenasto umućene sa šećerom. U ohlađeno dodajte margarin. Miksati dok ne dobijete pjenastu kremu.
Za kremu od vanilije u mlijeko umješajte preostale sastojke i kuhajte mješajući dok ne postane gusto. U ohlađeno dodajte pola temeljne kreme.
Za kremu od čoklade u mlijeko umješajte preostale sastojke, također kuhajte dok se ne zgusne, te u ohlađeno dodajte preostalu temeljnu kremu.
Na ohlađen biskvit namažite kremu od čoklade, zatim kremu od vanilije te premažite slatkim vrhnjem.
Izvor: coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar