Sastojci:
Za tijesto:
Priprema:
1. Napravite tijesto od navedenih sastojaka (nema neki poseban red stavljanja, sve umutim zajedno i na kraju dodam brašno i prašak za pecivo).
2. Stavite tijesto peć (tepsija cca 21×36) u ugrijanu pećnicu 180°C 20min.
3. u međuvremenu dok se tijesto peče istući snijeg od 3 bjelanjka, dodati šećer u prahu i naribane jabuke. Nakon 20 minuta pečenja izvadimo tijesto, premažemo nadjevom i vratimo peći još 10-ak min.
4. Preliti kolač čokoladnom glazurom (2, 3 žlice mlijeka, 1 kašika šećera i malo masla rastopit na laganoj vatri u rastopljeno dodati čokoladu (10 dag) i kad se rastopi čokolada, preliti kolač.
Izvor: coolinarika.com
http://www.mojakuhinja.net
Za tijesto:
- 5 dkg oraha,
- 20 dkg brašna,
- 12 dkg šećera,
- 3 žumanjka,
- 1 žlica kakaa,
- 2 dl mlijeka,
- 1 dl ulja,
- 1 prašak za pecivo,
- 1 vanilin šećer,
- malo cimeta,
- limunova korica,
- kap ruma
- 3 bjelanjka,
- 3 dl šećera u prahu,
- 2 jabuke
- 1 čokolada za kuhanje,
- 1 žličica šećera,
- malo maslaca,
- 3 žlice mlijeka
Priprema:
1. Napravite tijesto od navedenih sastojaka (nema neki poseban red stavljanja, sve umutim zajedno i na kraju dodam brašno i prašak za pecivo).
2. Stavite tijesto peć (tepsija cca 21×36) u ugrijanu pećnicu 180°C 20min.
3. u međuvremenu dok se tijesto peče istući snijeg od 3 bjelanjka, dodati šećer u prahu i naribane jabuke. Nakon 20 minuta pečenja izvadimo tijesto, premažemo nadjevom i vratimo peći još 10-ak min.
4. Preliti kolač čokoladnom glazurom (2, 3 žlice mlijeka, 1 kašika šećera i malo masla rastopit na laganoj vatri u rastopljeno dodati čokoladu (10 dag) i kad se rastopi čokolada, preliti kolač.
Izvor: coolinarika.com
http://www.mojakuhinja.net
Primjedbe
Objavi komentar