
Sastojci:
- 3 jaja
- 60gr šećera
- 60gr brašna
- 2 kašike kakaa
Krem:
- 100gr tamne jake čokolade
- 400ml slatke pavlake
- 50gr šećera
Glazura:
- 100gr čokolade
- 2 kašike ulja
- 2 kašike mleka
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca. Na kraju brašno i prašak za pecivo pa sve sjediniti varjačom. Ugrejati rernu na 180 stepeni pa staviti biskvit da se peče 15-20 minuta.
Ohladjen biskvit preseći na dva dela ili peći dva puta, kako vam je lakše.
150ml slatke pavlake staviti sa čokoladom i šećerom da se otapa, nikako da provri. Kad se čokolada otopila, uz mešanje ostaviti da se ohladi.
Ulupati ostatak slatke pavlake pa joj dodati krem od čokolade i sve izmiksirati.
Staviti prvu koru pa sav krem, odgore poklopiti drugom korom.
Otopiti čokoladu sa uljem i mlekom pa preliti preko Rigo Janči kolača.
Primjedbe
Objavi komentar