Za koru:
- 125 g piškota,
- 150 g margarina i
- 80 g mljevenih lješnika
Za fil:
- 500 g neslanog biljnog krem sira,
- 200 ml jogurta od soje,
- malo strugane limunove kore,
- kesica preliva za torte,
- 60 g šećera i
- 120 ml vode
- Za preliv: 350 g malina i kupina,
- kesica preliva za torte,
- 250 ml vode i
- 2 kašike šećera.
Način pripreme:
Piškote stavite u kesu i oklagijom ih izmrvite. U otopljeni margarin dodajte izdrobljene piškote i mljevene lješnike, umijesite ujednačenu smjesu, stavite je u okrugli pleh obložen papirom i poravnajte kašikom.
Vodu, šećer i preliv za tortu zagrijevajte uz stalno miješanje. Kad počne da se zgušnjava sklonite s ringle. Mikserom umutite biljni sir sa sojinim jogurtom i limunovom korom, sipajte smjesu od preliva i još malo mutite. Prekrijte preko kore od piškota i poravnajte kašikom.
Za preliv stavite vodu, šećer i preliv da se zgušnjava, uz stalno miješanje. Zatim dodajte voće, ne miješajte kašikom da se voće ne bi raspalo, već posudu samo protresite i poslije nekoliko minuta prelijte fil.
Prije serviranja kolač ohladite u frižideru najmanje tri sata.
Primjedbe
Objavi komentar