Sastojci:
Za biskvit
-8 bjelanjaka
-7 žlica šečera
-6 žlica mrvica
-1 žlica brašna
-8 žlica sjeckanih pečenih oraha
Za kremu
-8 žumanjaka
-7 žlica šečera
-1 vanilin šečer
-5-6dl slatkog vrhnja
-20 dkg čokolade
-7-8 žlica pečenih sjeckanih oraha
Za dekoraciju
-3 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Za biskvit istucite bjelanjke, dodajte šečer, smjesa treba biti čvrsta i sjajna.
Lagano umiješajte mrvice, prosijano brašno i pečene orahe.
Pecite na 180°dok blago ne požari. Ohlađeno prerežite jednom vodoravno.
Za kremu na pari tucite žumanjke, šečer i vanilin šečer.
U kuhano dodajte čokoladu i promiješajte dok se ne otopi.
Ohladite i dodajte tučeno slatko vrhnje. Ja sam pomiješala mikserom na srednjoj brzini.
Stavite tortu u obruč i nafilujte.
Pokrijte biskvitom i ostavite 2-3 sata u zamrzivaču da se stegne.
Kada se dobro ohladi vružim nožem odvojite od stranica, prebacite na tacnu i ukrasite.
Biskvit možete ostaviti i cijeli što je i zgodnije kod parfe torti.
Orahe možete zamijeniti i bademima, kikirikijem ili lješnjacima samo ih prije prepecite.
Kod parfe torte važno je dovoljno kuhati žumanjke da se torta stisne, međutim ako ste nesigurni možete u vruću kremu dodati nabubrenu želatinu.
Također niju ju dobro ni prekuhati,nećete moći umiješati šlag, zapamtite da se još zgusne kada se hladi.
Ako ste ljubitelj možete dodati i malo ekstrakta ruma
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
http://najboljireceptii.blogspot.com
Za biskvit
-8 bjelanjaka
-7 žlica šečera
-6 žlica mrvica
-1 žlica brašna
-8 žlica sjeckanih pečenih oraha
Za kremu
-8 žumanjaka
-7 žlica šečera
-1 vanilin šečer
-5-6dl slatkog vrhnja
-20 dkg čokolade
-7-8 žlica pečenih sjeckanih oraha
Za dekoraciju
-3 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Za biskvit istucite bjelanjke, dodajte šečer, smjesa treba biti čvrsta i sjajna.
Lagano umiješajte mrvice, prosijano brašno i pečene orahe.
Pecite na 180°dok blago ne požari. Ohlađeno prerežite jednom vodoravno.
Za kremu na pari tucite žumanjke, šečer i vanilin šečer.
U kuhano dodajte čokoladu i promiješajte dok se ne otopi.
Ohladite i dodajte tučeno slatko vrhnje. Ja sam pomiješala mikserom na srednjoj brzini.
Stavite tortu u obruč i nafilujte.
Pokrijte biskvitom i ostavite 2-3 sata u zamrzivaču da se stegne.
Kada se dobro ohladi vružim nožem odvojite od stranica, prebacite na tacnu i ukrasite.
Biskvit možete ostaviti i cijeli što je i zgodnije kod parfe torti.
Orahe možete zamijeniti i bademima, kikirikijem ili lješnjacima samo ih prije prepecite.
Kod parfe torte važno je dovoljno kuhati žumanjke da se torta stisne, međutim ako ste nesigurni možete u vruću kremu dodati nabubrenu želatinu.
Također niju ju dobro ni prekuhati,nećete moći umiješati šlag, zapamtite da se još zgusne kada se hladi.
Ako ste ljubitelj možete dodati i malo ekstrakta ruma
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
http://najboljireceptii.blogspot.com
Primjedbe
Objavi komentar