NOĆ U VENECIJI

Kokos list:
  • 6 belanaca
  • 6 kašike šećera
  • 100 gr kokosa
  • 5 kašika brašna
Kakao list:
  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 1/2 kesica praška za pecivo
Fil:
  • 6 žumanaca
  • 150 gr šećera
  • 5 kašika mleka
  • 200 g margarina
  • 1 vanilin šećer
Glazura:
  • 150 gr mlečne čokolade
  • 50 gr margarina
  • 5 kašike mleka
Priprema:
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte brašno i kokos.
Stavite u pleh veličine 35x25cm pa ostavite.
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. na kraju dodajte pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite pa pažljivo istresite preko kokos lista.
Stavite da se peče 20 minuta na 200 stepeni. Proverite posle 15 minuta.
Pomešsajte žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte mleko pa stavite na paru da se skuva. Kad se malo zgusne sklonite i skroz ohladite. Ulupajte margarin pa mu postepeno dodavajte krem od žumanaca.
Preko ohladjenih biskvita stavite krem od žumanaca i stavite u frižider nekoliko sati, bar 2h, pa izvadite i pripremite glazuru.
otopite mlečnu čokoladu sa mlekom i margarinom pa premažite preko kolača i ostavite da se stegne pa isecite i poslužite.

Primjedbe