- 6 belanaca
- 6 kašike šećera
- 100 gr kokosa
- 5 kašika brašna
Kakao list:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 1/2 kesica praška za pecivo
Fil:
- 6 žumanaca
- 150 gr šećera
- 5 kašika mleka
- 200 g margarina
- 1 vanilin šećer
Glazura:
- 150 gr mlečne čokolade
- 50 gr margarina
- 5 kašike mleka
Priprema:
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte brašno i kokos.
Stavite u pleh veličine 35x25cm pa ostavite.
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. na kraju dodajte pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite pa pažljivo istresite preko kokos lista.
Stavite da se peče 20 minuta na 200 stepeni. Proverite posle 15 minuta.
Pomešsajte žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte mleko pa stavite na paru da se skuva. Kad se malo zgusne sklonite i skroz ohladite. Ulupajte margarin pa mu postepeno dodavajte krem od žumanaca.
Preko ohladjenih biskvita stavite krem od žumanaca i stavite u frižider nekoliko sati, bar 2h, pa izvadite i pripremite glazuru.
otopite mlečnu čokoladu sa mlekom i margarinom pa premažite preko kolača i ostavite da se stegne pa isecite i poslužite.
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte brašno i kokos.
Stavite u pleh veličine 35x25cm pa ostavite.
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. na kraju dodajte pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite pa pažljivo istresite preko kokos lista.
Stavite da se peče 20 minuta na 200 stepeni. Proverite posle 15 minuta.
Pomešsajte žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte mleko pa stavite na paru da se skuva. Kad se malo zgusne sklonite i skroz ohladite. Ulupajte margarin pa mu postepeno dodavajte krem od žumanaca.
Preko ohladjenih biskvita stavite krem od žumanaca i stavite u frižider nekoliko sati, bar 2h, pa izvadite i pripremite glazuru.
otopite mlečnu čokoladu sa mlekom i margarinom pa premažite preko kolača i ostavite da se stegne pa isecite i poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar