Mekan i sočan. Kakao korice, krem od žumanaca i sve prošarano korama od belanaca i maka.
Priprema:
Korica sa makom:
- 6 belanaca
- 60 ml hladne vode
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 5 gr praška za pecivo
- 2 kašike mlevenog maka
Kakao kora:
- 1 jaje
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mleka
- 5 kašika ulja
- 210 gr brašna
- 2 kašike kakaoa
- 100 gr mlečne čokolade
- 5 gr praška za pecivo
Fil:
- 6 žumanaca
- 350 ml mleka
- 2 kašike gustina
- 150 gr šećera
- 250 gr maslaca ili margarina
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom u jaku penu pa dodati brašno, mak i prašak za pecivo i sve sjediniti varjačom.
Istresti u obložen veliki pleh od rerne i staviti da se peče u pretho zagrejanu rernu na 180 stepeni 15 – 20 minuta.
Za drugu koru jaje, šećer, ulje i mleko ulupati pa dodati sitno izrendanu mlečnu čokoladu.
Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i umesiti testo.
Testo razvući na obrnut pleh u kojem ste pekli prvu koru, izbockati viljuškom pa u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni staviti da se peče 15 minuta.
Obe kore preseći na pola da se dobiju dve manje ( 30 x 20 )
Za fil pomešati sve sastojke sem margarina pa staviti na laganu vatru uz mešanje skuvati krem. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Ulupati margarin pa mu dodati ohladjen krem i sve umutiti.
Nafilovati korice ovim kremom, po četvrtina krema ide izmedju korica i na gornju se maže krema a odgore može po želji glazura, šlag, slatka pavlaka, šlag krem ili rendana čokolada.
Ostaviti kolač da malo odstoji pa poslužiti.
Prijatno.
Primjedbe
Objavi komentar