- 4 belanca
- 5 kašika šećera
- 100gr orasa
- 2 kašike kakaa
- 2 kašike brašna
- prstohvat sode bikarbone
Bela tanka korica:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 2 kašike brašna
Krem:
- 4 žumanca
- 200ml mleka
- 200gr čokolade
- 4 kašike gustina
- 6 kašika šećera
- 1 kašičica extrata ruma
- 200gr margarina
Priprema:
Ulupati belanca šećerom, dodati roahe, brašno i kakao, sodu bikarbonu i sve sjediniti. Od ove smese ispeći dve kore u plehu srednje veličine na 180 stepeni po 15 minuta.
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca i na kraju brašno, sve sjediniti i ispeći koru na 180 stepeni.
Sve sastojke za krem sem margarina sjediniti pa staviti na laganu vatru da se otapaju, ostaviti da provri i da se zgusne. Skloniti sa vatre pa ostaviti da se ohladi.
Ulupati margarin pa mu postepeno dodavati ohladjen krem. Braon kora, krem, bela kora, krem, braon kora.
Kore po želji možete isprskati mlekom a odgore staviti glazuru.
Primjedbe
Objavi komentar