- 1 jaje
- 140gr meda
- 50 gr margarina
- 150gr šećera
- 3-4 kašike mleka
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 1 kašika sobe bikarbone
- 400gr brašna
- 2 kašike kakaa
Krem:
- 300ml mleka
- 60gr griza
- 200gr margarina
- 1 vanilin šećer
- narendana kora od narandže
- 3 kašike džema od kajsija
Priprema:
Sve sastojke sem brašna i kakaa pa stavite da se kuvaju na pari. Kad se zgusne skonite sa vatre pa dodajte brašno i kakao pa izmešajte da se lepo sve sjedini. Podelite smesu na 4 dela i ispecite 4 tanke kore na 180 stepeni.
Stavite mleko da vanilin šećerom da se skuva pa dodajte griz i mešajte.
kad se griz skuvao ostavite da se ohladi. U ohladjeno dodajte džem, koru od narandze i sjedinite.
Ulupajte margarin pa mu postepeno dodavajte griz uz miksiranje.
Ovim kremom namažite kore i ostavite da odstoji par sati.
Pospite šećerom u prahu pa isecite i poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar