Neodoljiv. Sve preporuke
SASTOJCI
Podloga
100 gr digestive keksa ( samleti )
300 gr snickers cokolade ( samleti )
80 gr putera ( rastopiti )
SASTOJCI
Podloga
100 gr digestive keksa ( samleti )
300 gr snickers cokolade ( samleti )
80 gr putera ( rastopiti )
Krema
200 gr bele cokolade ( rastopiti )
600 gr krem sira ( philadelpia )
300 gr kiselog vrhnja/kisela pavlaka
120 ml slatkog vrhnja/slatka pavlaka
120 gr secera u prahu
1 zlicica vanilije secera
5 listova zelatina
200 gr bele cokolade ( rastopiti )
600 gr krem sira ( philadelpia )
300 gr kiselog vrhnja/kisela pavlaka
120 ml slatkog vrhnja/slatka pavlaka
120 gr secera u prahu
1 zlicica vanilije secera
5 listova zelatina
Toping
150 gr snickers cokolade
150 gr snickers cokolade
PRIPREMA
izvagati sve potrebne sastojke za pripremu ukusnog cheesecake.
izvagati sve potrebne sastojke za pripremu ukusnog cheesecake.
Pomesati samlevene kekse i samlevenu cokoladu sa rastopljenim puterom. Utisnuti smesu u dno okruglog kalupa ( ca 20 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremate krem.
Umociti zelatinu u hladnu vodu ( 5 -10 min ).
Rastopiti cokoladu sa polovinom slatkog vrhnja na slaboj temperaturi.
Prohladiti.
Prohladiti.
Pomesati zajedno krem sir, kiselo vrhnje, secer u prahu i vaniliju secer.
Preostalu polovinu slatkog vrhnja zagrejati i u vrelom vrhnju rastopiti prethodno namocenu u hladnu vodu i ocedjenu zelatinu. Dobro promesati da se zelatina rastopi a zatim sjediniti sa rastepljenom cokoladom ( rastopljena u slatkom vrhnju ) sjediniti i prohladiti.
Izmiksati mesasvinu krem sira te dodati polako uz miksanje mesavinu od bele cokolade i zelatina. sjediniti i izliti na podlogu od snickers cokolade. Poravnati i ostaviti da se stegne u frizider.
Ohladjenu tortu dekorisati snickers cokoladom.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Primjedbe
Objavi komentar