Brza,jednostavna,i lagana torta bez maslaca..sa voćem!
Podijelite sa prijateljima:
Sastojci
Kora:
5 jaja
100 g. secera
1 kesica vanilin secera
2 kasike vrele vode
120 g. brasna.
Fil:
1 l. slatke pavlake (slat.vrhnja za slag)
200 g. secera
1 kesica vanilin secera
300 g. svezeg voca (mozete mjesano banane,kivi,maline,jagode,sumsko voce ili jednu vrstu).
Priprema
1.
Rernu zagrejte na 170 °C.
Kalup okrugli podmazite maslacem i oblozite papirom za pecenje (vel.26-28 cm,mozete koji zelite).
Belanca odvojite od zumanaca,pa belanca umutite u cvrsti sneg uz postepeno dodavanje secera i van.secera.Lagano umesate jedno po jedno zumance u belanca,vodu,i brasno.
Sve izlijte u pleh i pecite oko 35 min.
(Deo brasna mozete zameniti mljevenim orasima iste tezine).
Kora je gotova kad dobije zlatno-zutu boju
ili ako se vrati u prvobitni polozaj kad je blago pritisnete.
Pecenu koru ohladite i preseci je na tri dela.
2.
Slatku pavlaku rashladite i umutite je sa secerom i vanilin secerom,pa nafilujte prvu koru,pospite seckanim vocem,pa ponovite postupak sa ostalim korama.
Ohladite je dobro i dekorisite je po zelji…
3.
Moja izmjena:
-Ukoliko zelite da vam budu mekse i socnije kore mozete ih malo natopiti vocnim sokom.
-Ja sam svaku koru namazala sa dzemom od jagoda.
-U kremu sam dodala jos 250 g.posnog sira(quarka)i dobila sam osvjezavajucu laganu kremu.
Jos sam dodala 1 zelatin fix koji sam samo umutila u kremu jer nasa slatka pavlaka nije bas cvrsta.
https://danasisutra48.blogspot.com
Podijelite sa prijateljima:
Sastojci
Kora:
5 jaja
100 g. secera
1 kesica vanilin secera
2 kasike vrele vode
120 g. brasna.
Fil:
1 l. slatke pavlake (slat.vrhnja za slag)
200 g. secera
1 kesica vanilin secera
300 g. svezeg voca (mozete mjesano banane,kivi,maline,jagode,sumsko voce ili jednu vrstu).
Priprema
1.
Rernu zagrejte na 170 °C.
Kalup okrugli podmazite maslacem i oblozite papirom za pecenje (vel.26-28 cm,mozete koji zelite).
Belanca odvojite od zumanaca,pa belanca umutite u cvrsti sneg uz postepeno dodavanje secera i van.secera.Lagano umesate jedno po jedno zumance u belanca,vodu,i brasno.
Sve izlijte u pleh i pecite oko 35 min.
(Deo brasna mozete zameniti mljevenim orasima iste tezine).
Kora je gotova kad dobije zlatno-zutu boju
ili ako se vrati u prvobitni polozaj kad je blago pritisnete.
Pecenu koru ohladite i preseci je na tri dela.
2.
Slatku pavlaku rashladite i umutite je sa secerom i vanilin secerom,pa nafilujte prvu koru,pospite seckanim vocem,pa ponovite postupak sa ostalim korama.
Ohladite je dobro i dekorisite je po zelji…
3.
Moja izmjena:
-Ukoliko zelite da vam budu mekse i socnije kore mozete ih malo natopiti vocnim sokom.
-Ja sam svaku koru namazala sa dzemom od jagoda.
-U kremu sam dodala jos 250 g.posnog sira(quarka)i dobila sam osvjezavajucu laganu kremu.
Jos sam dodala 1 zelatin fix koji sam samo umutila u kremu jer nasa slatka pavlaka nije bas cvrsta.
https://danasisutra48.blogspot.com
Primjedbe
Objavi komentar